Artiklen indeholder reklamelinks

Foråret er ved at bryde igennem, og lige om hjørnet lurer sommermånederne med dertilhørende sol og varme. Men det er ikke alle, der glæder sig lige meget til sommerens fremkomst. For mange betyder den skinnende sol og den stigende varme nemlig mere sved.

Sved kan være et meget stort problem for nogle. Hvis du lider af øget svedtendens (hyperhidrosis), kender du garanteret til den ubehagelige følelse af at svede meget hele året rundt.

Men selv, hvis du ikke lider af hyperhidrosis eller har en større svedproduktion end andre, kan sved være ret generende. Særligt i sommermånederne, eller hvis man er på ferie sydpå, kan man opleve en øget tendens til at svede, hvilket både kan være generende og pinligt.

Sved er dog helt normalt. Det er en normal og sund reaktion på fysisk aktivitet, sygdom eller varme, så hvis du sveder lidt mere i sommermånederne, er det altså fordi din krop forsøger at regulere varmen. Dog kan vi nok alle sammen blive enige om, at det ikke er behageligt at svede og lugte af sved i armhulerne, uanset hvor meget man end sveder, og de fleste af os ville nok også ønske, at vi helst kunne være foruden.

Det kan vi desværre ikke, da sved er en naturlig del af vores krops varmeregulation. Heldigvis er der andre måder at slippe af med den grimme svedlugt på.

Brug antiperspirante deodoranter

deodorant

Ud over hyppig vask under armene er brugen af antiperspirante deodoranter en god løsning til at slippe af med uønsket sved og svedlugt.

Antiperspirante deodoranter kan du købe i de fleste dagligvarebutikker. Dog er det ikke alle deodoranter, der virker lige godt, og som succesfuldt kan stoppe den uønskede svedlugt – især hvis du sveder meget.

Hvis du gerne vil have en deodorant du kan stole på, og som effektivt forhindrer sved og svedlugt, skal du kigge efter en på et online apotek. Her kan du finde antiperspirante deodoranter både med og uden aluminiumklorid, der er særligt effektivt mod sved.

Vichy DEO Roll-on Anti-trace er en af de mest populære deodoranter, hvis du døjer med sved. Denne deodorant kan både bruges af dig, der lider af øget svedtendens, og dig der bare periodemæssigt sveder lidt mere. Den kan hurtigt blive din redning, når du dyrker sport eller ligger og soler dig på en meget varm sommerdag.

Deodoranten er antiperspirant og indeholder aluminiumklorid, der regulerer perspirationen over tid og fungerer særlig effektivt mod svedproblemer. Deodoranten er desuden velegnet til alle hudtyper også sensitiv hud, så dig, der har en sart hud også kan bruge den.

Ønsker du en antiperspirant og effektiv deodorant, der både er astma-allergi mærket og svanemærket, skal du gå efter Apotekets Deo Roll-on uden parfume.

Har du derimod brug for en deodorant til ekstra kraftig sved, bør du vælge Perspirex, der er specielt udviklet til folk med kraftige svedproblemer og beskytter i 5 dage. Hvis du kun sveder lidt ekstra i sommermånederne, er dette dog ikke en deodorant for dig.

Nyd sommeren uden svedlugt

Uanset om du har behov for en antiperspirant deodorant til sommermånederne eller året rundt, kan du altså finde det online.

Med en antiperspirant deodorant kan du nyde de kommende sommermåneder uden at du behøver at frygte for svedlugt og svedmærker på dit hvide sommertøj.

Er du derimod ikke den største tilhænger af deodoranter, eller døjer du med ekstra meget sved om sommeren på trods af et stort deodorantforbrug, kan du glæde dig over, at der med sommer også ofte følger strandbadning med.

Ofte er sommeren så varm, at du kan bade ved stranden. Hvis du derfor sveder meget, kan du hoppe i vandet og bade og samtidig få vasket sveden af kroppen.